Zima

Prirodnu granicu Srbije i Bugarske predstavlja Stara planina, koja se svojim najvećim delom prostire kroz Istočnu Srbiju. Turistički centar ’’Babin Zub’’ na Staroj planini, na nadmorskoj visini od 1780 metara sve je atraktivniji za ljubitelje alpskog skijanja, snoubordere, ali i za one koji čine tek prve korake na skijama.

Sa pogledom na najviši vrh Srbije, Midžor (2169 metara), u parku prirode izuzetne lepote, skijašima su na raspolaganju četvorosedna žicara, na stazi ’’Konjarnik’’, dužine 1155 metara, ski lift-sidro, na stazi ’’Suncana dolina’’ dug 637 metara i baby lift na padini ’’Markova livada’’. Snežni pokrivač na Staroj planini zadržava se sve do maja meseca.

U Istočnoj Srbiji možete skijati i u gradu. Skijalište u park šumi Kraljevica u Zaječaru nalazi se na samo pet minuta hoda od centra grada. Ski staza je duga 650 metara, a ski liftom se začas stigne na njen vrh. Kod Boljevca rekreativcima i početnicima namenjena je 280 metara duga staza za skijanje na planini Rtanj.

Ski centar Rajkovo smešten je na cetiri kilometra od Majdanpeka i na njemu postoje dve staze za skijanje, dužine oko 1200 metara. Stanovnici Bora i njihovi gosti mogu da biraju hoće li skijati na planini Stol, na Crnom Vrhu, ili na Savači nadomak Borskog jezera.

raris logo

Trg oslobođenja bb; 19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

office@visiteastserbia.rs

 

Portal VisitEastSerbia razvio je RARIS u saradnji sa turističkim organizacijama regiona