fbpx

Zima

Prirodnu granicu Srbije i Bugarske predstavlja Stara planina, koja se svojim najvećim delom prostire kroz Istočnu Srbiju. Turistički centar Stara planina, na nadmorskoj visini od 1780 m sve je atraktivniji za ljubitelje alpskog skijanja, snoubordere ali i za one koji čine tek prve korake na skijama.
Sa pogledom na najviši vrh Srbije, Midžor (2169 m), u parku prirode, skijašima su na raspolaganju 13 km uredjenih staza, osmosedna gondola, četvorosedne žicare, , ski lift-sidro, na stazi i „baby“ lift. Snežni pokrivač na Staroj planini zadržava se sve do maja meseca.
U Istočnoj Srbiji možete skijati i u gradu. Skijalište u park šumi Kraljevica u Zaječaru nalazi se na samo pet minuta hoda od centra grada. Ski staza je duga 650 m, a ski liftom se začas stigne na njen vrh. Kod Boljevca rekreativcima i početnicima namenjena je 280 m duga staza za skijanje na planini Rtanj.
Ski centar Rajkovo smešten je na 4 km od Majdanpeka i na njemu postoje dve staze za skijanje, dužine oko 1200 m. Stanovnici Bora i njihovi gosti mogu da biraju hoće li skijati na planini Stol iliCrnom Vrhu.